Crida a la ‘màgia ciutadana’ per mantenir Santa Coloma neta

“Els carrers no és mantenen nets sols”, reivindica l’alcadessa de Santa Coloma, Núria Parlon, durant la presentació de la campanya ‘Tu poses la màgia’. L’Ajuntament farà una crida a la ciutadania a partir d’aquest mes de febrer per fer ‘POP’ o fer desaparèixer tot el que no els hi agrada: papereres o cadires trencades, pintades, excrements i pipis de gossos, brutícia o mobles abandonats al mig de la vorera. Perquè tot això no s’esvaeix per art de màgia!
Durant els pròxims dos mesos, es portarà a terme una forta campanya de civisme, on es cercarà “la corresponsabilitat i la complicitat de la ciutadania per tal de gaudir d’una població neta i agradable. Durant l’acte de presentació, Parlon ha notificat que “la brutícia i la falta d’incivisme genera mala imatge, concretant que qualsevol acte incívic per part d’una minoria, ens afecta a tots”.
Les dades facilitades pel consistori apunten que Santa Coloma continua sent dels darrers municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) pel que fa a l’índex de reciclatge de residus (durant el 2018 només s’ha reciclat el 20,5% del total), tot i que aquesta és la ciutat de l’AMB que menys residus genera. Per aquest motiu, es vol potenciar ‘la triple R’: reduir residuos, reutilizar i reciclar.
Parlon també ha destacat que es continuaran imposant sancions però que “han de ser l’últim recurs”, en una població amb més de 100.000 habitants. “No es pot asignar un policia o un vigilant a cada ciutadà”.

Campanya educativa
D’altra banda, es durà a terme una campanya educativa al carrer. Durant dues setmanes hi haurà monitors i monitores ambientals que s’aniran movent pels diferents barris de la ciutat, acompanyats de 2 inflables gegants amb forma de ‘caca’, per cridar l’atenció i posar de manifest els grans que són els petits descuits que embruten la ciutat.

‘POP’ a la caca de gos
A més a més, es repartiran 5.000 ossos – quantitat corresponen al cens de gossos de la ciutat – que contenen bosses per recollir excrements, 5.000 bidons per a portar aigua amb unes gotes de lleixiu i netejar el pipí dels gossos, i 5.000 mocadors canins, que permetran identificar a les mascotes de Santa Coloma que s’adhereixin a la campanya. Per qui no ho recordi, a la ciutat n’hi ha cinc pipi cans: zona esbarjo,Av Puig Castellar, Jardins Ernest Lluch, Jardí de l’Avi Porta, Jardí de la Torre i Plaça de la Mediterrània.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure