https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com
Creix un 22% les inscripcions als cursos de català - Diari de Santa Coloma
 

Creix un 22% les inscripcions als cursos de català

08/02/13. En el darrer any, s'ha incrementat la demanda de cursos de nivells inicials, adreçats a persones que volen entendre i començar a parlar català al CNL L’Heura.

08/02/13. Les inscripcions als cursos de català organitzats pel CNL L’Heura de Santa Coloma han crescut un 22% l’últim any. En total, s’han rebut 1.863 sol·licituds, dels quals la immensa majoria (999) corresponen als cursos de nivells inicials. Darrerament, l’oferta formativa de L’Heura s’ha diversificat molt per tal d’adaptar-se a les necessitats de la ciutadania. Es fan cursos de tots els nivells, des del nivell Inicial fins a cursos de nivell superior (D), passant per bàsics, elementals, intermedis i de suficiència.
En aquest sentit, enguany s’ofereixen grups de conversa de diferents nivells, per millorar la fluïdesa i la correcció de la parla, sense proves ni exàmens. També s’han posat en marxa tallers d’escriptura, adreçats a persones que volen millorar els seus textos escrits. I tallers de lectura en veu alta, per aprendre a vocalitzar, a pronunciar i a fer l’entonació adequada.

 

A més, des del mes d’octubre s’organitzen sessions d’introducció a la llengua oral, que tenen com a objectiu iniciar l’aprenentatge del català de manera molt senzilla i amb el suport de materials visuals que poden ser utilitzats per persones analfabetes i facilitar la seva inserció social. Persones derivades pels Serveis Socials de l’Ajuntament han participat en aquestes sessions d’una manera molt positiva.

 

Matrícula oberta

El Centre de Normalització Lingüística L’Heura obre la matriculació general per a tots els nivells. L’oferta abraça cursos regulars, grups de conversa i tallers.
El període serà del 12 al 14 de febrer, de 9.00 a 13.30 h i de 15.30 i a 20.00 h. Si no sabeu quin nivell teniu, truqueu al 93 468 40 48 perquè us donin dia i hora per fer una prova de col·locació. Recordeu que la matrícula per al curs de nivell D intensiu ja és oberta. Per a més informació, truqueu al centre (93 468 40 48) o adreceu-vos a la rambla de Sant Sebastià, 98-100, 5a planta.

 

Parla.cat

Una altra manera d’aprendre català és des de casa a través de l’oferta en línia Parla.cat, amb tutoria, amb sessions de suport oral i amb la possibilitat d’examinars i obtenir la titulació corresponent, un cop assolit cada grau. El CNL es vol involucrar en la tasca formativa que ajudi la ciutadania a trobar feina i, així, l’oferta s’ampliarà pròximament amb cursos orientats a millorar la capacitació professional de les persones aturades i que busquen feina, en sectors com el d’atenció domiciliària, geriatria, atenció al públic o restauració.

Partint de la premissa que una llengua no només s’aprèn a l’aula, L’Heura ofereix tot tipus d’activitats complementàries que faciliten el coneixement de la ciutat a les persones nouvingudes i acosten l’oferta cultural de la ciutat. L’acolliment
lingüístic té una importància cabdal per a la cohesió social i va més enllà de l’aprenentatge de la llengua: es tracta d’un acolliment social i cultural. El CNL treballa colze a colze amb l’Ajuntament i amb la Generalitat per aconseguir aquests objectius. Es tracta, doncs, d’una formació essencialment integradora.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure