Creix el nombre d’universitaris que estudien a Santa Coloma

07/11/2014 Uns 2.800 universitaris cursen actualment els seus estudis a Santa Coloma de Gramenet, una xifra que consolida el municipi com a tercera ciutat universitària de l’àrea metropolitana. Ahir, cinc institucions van signar un conveni que reforça encara més el paper de Santa Coloma dins el sector universitari: la Universitat de Barcelona (Campus de l’Alimentació de Torribera), la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), els Centres Assistencials Dr. Emili Mira i López-Parc de Salut Mar (CAEM-PSMar), la Fundació Hospital de l’Esperit Sant i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.


El conveni «Santa Coloma, ciutat universitària» suposa el compromís de les cinc institucions per continuar endegant projectes de manera conjunta, que posin en valor els graus, postgraus i estudis superiors, i la important tasca de docència i investigació que s’hi realitza a la ciutat. Enguany, s’estima que uns 2.800 estudiants cursen algun dels estudis superiors que ofereix la ciutat de Santa Coloma a partir de les institucions que han signat el conveni –més de 20 graus, postgraus i màsters-, una xifra que, segons es va anunciar en l’acte de signatura del conveni, suposa un increment del 14,4% d’estudiants respecte al curs passat. Això es deu a l’ampliació de l’oferta formativa que s’hi ofereix (nous graus com el de Ciències Culinàries i Gastronòmiques) i l’augment de la demanda dels estudis en alimentació i salut. Una gran part d’aquests estudiants procedeixen de Barcelona i d’altres poblacions de Catalunya.
En el marc de la signatura del conveni també va quedar constituïda la Comissió Institucional de Santa Coloma, ciutat universitària, que està presidida per l’alcaldessa Núria Parlon i integrada per les màximes autoritats de les institucions implicades. Aquesta Comissió tindrà la funció de promoure i supervisar les iniciatives conjuntes i també marcar un pla de treball per al proper any i successius.
L’alcaldessa es va reafirmar en “la voluntat de seguir treballant plegats en aquest gran projecte de ciutat i aconseguir crear un fort vincle, entre els estudiants, els docents i la ciutadania, i fer en conjunt una projecció més enllà de la ciutat”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure