Creix el nombre de policies: 13 nous mossos d’esquadra s’uneixen als 18 nous agents de la Policia Local

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, han presidit l’acte de benvinguda dels 13 nous i noves aspirants en pràctiques de la 27a promoció de Mossos d’Esquadra, que s’integren a la plantilla de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) d’aquesta ciutat. En menys d’una setmana, el nombre de policies de Santa Coloma de Gramenet creix en 31 efectius, ja que la setmana passada es va celebrar també l’acte de benvinguda dels 18 nous i noves agents que el 5 d’agost entren a formar part de la plantilla de la Policia Local.

L’increment dels recursos policials en aquesta ciutat tant bon punt ha sortit la nova promoció de Mossos era un compromís que el conseller Buch havia adquirit amb l’alcaldessa en la darrera reunió que es va celebrar de manera telemàtica de la Junta Local de Seguretat el passat 11 de juny. Em aquesta trobada, Núria Parlon, molt preocupada per l’augment del 3 % en el nombre de delictes a la ciutat, coincidint amb la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19, va reclamar al conseller més efectius per a Santa Coloma.

Tant el conseller com l’alcaldessa han mostrat en les seves intervencions la seva satisfacció per la incorporació de nous efectius policials a la ciutat, pel que representen de millora de la capacitat d’acció i de l’eficàcia policial.

“Agraeixo molt –ha dit l’alcaldessa- l’ampliació de la plantilla de mossos i la bona coordinació habitual que hi ha amb la Policia Local, perquè això contribueix a una millor percepció i sensació de seguretat entre la ciutadania. Santa Coloma de Gramenet –ha remarcat- ha estat sempre una ciutat relativament tranquil·la, però el fet d’estar situada en un entorn metropolità amb problemàtiques concretes ha fet créixer en els darrers temps l’índex de delictes. I això s’ha de modificar. En un temps difícil com el que vivim, la seguretat és sinònim de cohesió social i de democràcia, i si no tenim una bona seguretat estarem posant en joc la democràcia”.

Un cop més, Núria Parlon ha dit en el seu discurs als nous policies que caldrà reclamar a les institucions que hi ha per sobre dels ajuntaments i que tenen la potestat de modificar i endurir el codi penal, que es faci efectiu un canvi en les lleis relacionades amb la reincidència o les ocupacions, que requereixen modificacions importants i contundents per tal que els delinqüents que cometen aquest tipus de delictes no tornin a reincidir.

Més efectius policials

La xifra d’efectius policials d’aquesta ciutat ha crescut notablement en els darrers dies. Als 13 nous aspirants a mossos (11 homes i 2 dones) que avui inicien les seves pràctiques a Santa Coloma, i que ja formen part de la plantilla de l’ABP d’aquest cos a la ciutat, hem de sumar els 18 nous agents de la Policia Local (14 homes i 4 dones), que van rebre les seves acreditacions de mans de l’alcaldessa el 30 de juny i que comencen a treballar demà passat 5 d’agost.

La col·laboració entre els diferents cossos de seguretat és notable a Santa Coloma de Gramenet, on es habitual veure patrulles mixtes de policies de Mossos d’Esquadra amb agents de la Policia Local, o d’aquests amb membres del Cos Nacional de Policia o de la Guardia Civil, tot plegat per a la prevenció de la delinqüència i per reforçar la sensació de seguretat en la ciutadania.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM