Conveni per incentivar l’emprenedoria a Santa Coloma

29/05/13. L’Ajuntament de Santa Coloma i Microbank han signat un acord de col·laboració per afavorir l’emprenedoria a la ciutat.

29/05/13.L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el director comercial de Microbank, Ramón Gatell, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. El conveni entre l’Ajuntament i l’entitat bancària estableix noves línies de finançament adreçades a persones físiques amb projectes d’autoocupació, professionals autonòms amb una renda anual de fins a 60.000€ i petites empreses amb menys de 10 treballadors i amb una facturació anual inferior a 500.000€.

L’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, facilitarà els serveis de suport i assessorament empresarial mitjançant el Servei de Foment Empresarial ubicat al Centre d’Empreses de Can Peixauet (av. de la Generalitat, 99-101). Cada projecte haurà de comptar amb un pla d’empresa i un certificat de viabilitat elaborat per Grameimpuls que realitzarà un acompanyament per la gestió del microcrèdit. Microbank establirà un import anual d’1.000.000 euros destinat al finançament dels projectes que es presentin i siguin aprovats. La quantia màxima del microcrèdit serà de 25.000€ sense garantia real ni condició d’aval, excepte quan el titular sigui una persona jurídica.

Aquest acord suposa una eina d’inclusió financera i laboral, i per tant, social. Es tracta de facilitar petits prèstecs a persones que no poden accedir a un crèdit de la banca tradicional. L’alcaldessa ha destacat que “és una via d’integració sociolaboral, una alternativa que pot encaixar perfectament amb un perfil que en l’actualitat té difícil l’accés al mercat laboral, com les persones aturades i amb més de 50 anys, els joves o les dones i les persones amb alguna discapacitat. El que pretenem és generar però també mantenir ocupació.”

El conveni presenta com a novetats l’increment de la quantia del prèstec que passa de 15.000 a 25.000 euros i que permetrà finançar negocis que estiguin en marxa per a la seva consolidació o creixement. L’acord estarà vigent fins el 31 de desembre de 2013 però podrà ser prorrogat automàticament per un període de dotze mesos.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure