Continua la campanya de renovació de l’enllumenat en 38 zones de la ciutat

Durant aquests dies s’estan desenvolupant en alguns punts de Santa Coloma els treballs previs en obra. El Servei municipal de Via Pública executarà la renovació de les lluminàries en 38 zones de la ciutat en una contractació dividida en dos lots.

Aproximadament en un mes començaran els treballs en altura per a substituir les lluminàries actuals per noves amb tecnologia LED. Al llarg d’aquests últims sis mesos també s’ha estat treballant en el pintat de més de 120 suports d’enllumenat. En els últims tres anys s’ha procedit a la renovació de gairebé 1.200 lluminàries en els barris de Ca Franquesa, els Oliveres i Singuerlín, amb una inversió de més de mig milió d’euros. Ara els treballs s’estenen a altres barris de la ciutat com a Santa Rosa, Fons, Raval, Riu Sud, Riu Nord, Centri o Ca Mariner.

La inversió prevista durant la primera meitat de 2021 és de més de 450 mil euros.

Els treballs sobre il·luminació pública consisteixen en la substitució de les lluminàries actuals obsoletes que generen contaminació lumínica per lluminàries de tecnologia LED, més eficients i respectuoses amb el mitjà nocturn. A més, es reforça la il·luminació en zones on és insuficient.

L’Ajuntament va aprovar al juliol de 2018 el document «Instrucció per al disseny i la modificació de l’enllumenat públic de Santa Coloma de Gramenet» en el qual es fixen els criteris tècnics segons els factors ambientals de cada zona per a establir la il·luminació idònia.

La normativa recull les instruccions generals que marca la legislació, però a més introdueix millores per a augmentar la seguretat ciutadana i millorar el confort visual de veïnes i veïns.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure