Consells dels Mossos d’Esquadra per evitar furts

12/12/2014 Amb la campanya «No et despistis! Cuida els teus efectes personals» els Mossos d’Esquadra s’adreça als ciutadans per les dates nadalenques.

Els Mossos d’Esquadra han engegat la campanya “No et despistis! Cuida els teus efectes personals”, adreçada als ciutadans i pensada sobretot per les dates nadalenques. La Policia Catalana ofereix tot una sèrie de consells per evitar els furts de moneders, bosses i telèfons mòbils, molt habituals a les zones on es concentra una gran quantitat de compradors. Els Mossos recomanen, per exemple, fer servir bosses de mà amb un sistema de tancament segur, com una cremallera. És important assegurar-se que està ben tancada. També es recomanable portar les bosses mà creuades al davant i no perdre-les de vista en cap moment. Així mateix, s’ha d’evitar portar la cartera en llocs de fàcil accés, o sense tancaments segurs, o en les butxaques de darrera dels pantalons.

Mentre es compra, aconsellen fonts policials, no s’ha de perdre de vista la bossa de mà, el carretó o el cabàs, que sempre s’ha de situar al davant del propietari de manera que estiguin vigilats. Si estan al davant o al darrera, expliquen, és molt fàcil que algú l’agafi aprofitant la concentració de gent habitual d’aquestes dates. D’altra banda, es recomana no fer exhibició dels diners que es portin en efectiu. És recomanable no portar-los tots junts i no treure’ls tots a la vegada. Si a algú li sostreuen la cartera amb targetes de crèdit, s’han d’anul·lar. I si algú és víctima o testimoni d’un fet delictiu, cal denunciar-lo a la policia.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM