Comença a funcionar la Llançadora d’Ocupació

15/12/2016 – La inscripció per a joves menors de 35 anys continua oberta.

20 persones en situació d’atur laboral han començat a entrenar una nova cerca de treball en la Llançadora d’Ocupació de Santa Coloma, que està impulsada per la Fundació Santa María la Real, la Fundació Telefònica i l’Ajuntament, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

L’equip de la llançadora està format per 20 persones aturades (9 dones i 11 homes) amb edats compreses entre els 18 i 52 anys. Tenen diversos perfils formatius (Graduat Escolar, ESO, Formació Professional, Batxillerat i estudis universitaris) i procedeixen de diferents sectors com la construcció, administració, formació i atenció al client, entre d’altres.

“Aquest projecte de llançadora forma part del projecte global que duu a terme el consistori colomenc per progressar en l’atenció a les persones i per avançar en la igualtat d’oportunitats. Són benvingudes totes les accions que tenen com a objectiu combatre la crisi econòmica ajudant als nostres veïns i veïnes a trobar un lloc de treball adequat a les seves capacitats”, ha destacat el tinent d’alcaldessa i responsable de Promoció de l’Ocupació, Esteve Serrano.

La tècnica que ha realitzat el procés de selecció i encarregada de gestionar la llançadora durant els propers cinc mesos, Alicia Mullor, ha explicat que és un grup heterogeni, amb experiències molt diferents, amb el qual entrenarà una cerca de treball en equip, perquè puguin millorar la seva motivació, conèixer noves eines de cerca de treball, reforçar les seves competències transversals i multiplicar les seves oportunitats d’inserció laboral.

“Vénen molt motivats per trobar-se amb personers en la seva mateixa situació. Volen millorar competències digitals, la seva comunicació en públic i habilitats interpersonals per treballar millor en equip. Esperen ampliar la seva xarxa de contactes i augmentar les seves possibilitats d’aconseguir entrevistes”, ha afegit Mullor.

Cinc mesos de formació

Durant els propers cinc mesos, les vint persones aturades es reuniran diversos dies a la setmana en els locals cedits per l’Ajuntament en el Casal Municipal de la Riera Alta i durant a terme sessions de coaching i intel•ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.

Inscripció oberta per a joves

La inscripció per a joves menors de 35 anys continuarà oberta al web del programa lanzaderadeempleo.es, per si hi ha persones que segueixen interessades a participar-hi i passar a la llista de reserva, davant possibles baixes de participants per inserció laboral durant els dos primers mesos.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure