Carlos Broncano acosta el sacrifici del món professional al planter del Neus

07/04/2017 – El Bàsquet Neus organitza un acte amb Carlos Broncano, tot un mite del CB Santa Coloma format a l’entitat sota els consells del professor Grau.

En el marc del seu 40º aniversari, el Bàsquet Neus ha volgut acostar el món del bàsquet professional a tot el seu planter. El club ha organitzat aquest divendres un acte amb un convidat d’excepció.

Carlos Broncano (1968), tot un mite del bàsquet colomenc, s’ha desplaçat al Pavelló de la Colina per compartir amb les categories inferiors del Neus tots l’aprenentatge assolit durant la seva carrera esportiva.

Bomber de professió, l’aler de Santa Coloma va jugar a l’elit amb el Licor 43 Santa Coloma, el Mollet i el Balneario de Archena murcià, però abans va passar per les mans del professor Josep Grau, gran referència del col·legi Verge de les Neus.

En edat infantil el va fitxar el Santa Coloma, gairebé coincidint amb la fusió del principal club de la ciutat amb el Cotonificio d’ACB, i això va permetre a Broncano competir a 1ªB durant molts anys; la segona màxima categoria nacional de l’època.

“Grau seguia un sistema molt semblant al que teniu ara al club. Volia que els jugadors ens convertíssim en entrenadors per transmetre l’amor cap a l’escola i una metodologia concreta de treball”, relatava en Carlos per obrir la xerrada realitzada a la pista de la Colina.

Consells d’una veu autoritzada

“En totes les etapes de la meva carrera, el millor que em va passar és que els entrenadors em diguessin que continués treballant sempre per millorar, encara que ja tingués molta experiència. Les ganes de voler entrenar són fonamentals”, transmetia l’aler sorgit del Neus.

Segons Broncano, “després dels pares, els tècnics són els següents referents”, ja que ajuden a fer entendre als jugadors que “l’esport col·lectiu els ajudarà en un futur a saber assolir objectius professionals en equip”.

Durant la xerrada, en Carlos donaria diferents consells al planter del Bàsquet Neus aplicables en qualsevol partit o sessió preparatòria. “Fer-ho malament és un al·liat. La qüestió és fer-ho, perquè la por forma part del joc”, apuntava.

En aquest sentit, Broncano voldria fer entendre als assistents la importància que té saber sumar a l’equip. “A vegades en categories de formació hi ha jugadors molt bons física i tècnicament, però juguen per a ells i no acaben d’adaptar-se al món professional. Encara que no s’arribi a l’elit és molt important que cada jugador entengui com pot sumar dins de l’equip. No fa falta que tothom anoti. Un equip necessita defensa, gent que passi bé la pilota i que no cometi errors”, argumentada el convidat d’excepció del Neus.

Dos trens ‘perduts’ a l’ACB

Durant la seva carrera professional, el colomenc Carlos Broncano va estar a punt de fitxar per dos equips de l’actual ACB: el Múrcia i el Sevilla. “En el primer cas el Santa Coloma estava primer a la lliga i amb opcions de pujar i vaig decidir apostar per quedar-me. En el cas del Sevilla, el germà de Petrovic em va trucar per fitxar-me, però estava lesionat i no es va poder donar”, explicava l’ex jugador del Licor 43.

Sens dubte, però, dos dels grans records de Broncano dins del món professional van ser un concurs d’esmaixades guanyat a 1ªB en un All Star de la categoria celebrat a Guadalajara. “Tots els meus rivals eren negres. Vaig ser el primer aler nacional en aconseguir guanyar un concurs i revistes com Gigantes ho van publicar”, exposava el protagonista.

L’altre gran gesta de Carlos Broncano es va donar en una lliga d’empreses que es disputava un cop finalitzada la temporada regular. “Vam jugar la final del campionat d’Espanya i vaig anotar 61 punts sense errar cap tir. Em va sortir tot”, reconeixia l’aler.

Per tancar l’acte, tots els jugadors del Bàsquet Neus interessats podrien formular diferents preguntes a Broncano. El club, a més, faria entrega a l’ex jugador d’una samarreta especial dels 40 anys d’història del Neus.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM