“Cada vegada, la Maori Race és més equitativa entre homes i dones”

Ahir, dilluns 21 d’octubre, va tenir lloc la presentació de la 4a Edició de la Maori Race al gimnàs Duet Fit de Can Zam, a Santa Coloma. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Núria Parlon, la tinenta d’alcaldessa i responsable de l’àrea d’Esports, Petra Jiménez, el regidor d’Esports, Daniel Salgado, el director de la cursa, Raúl Santos, i la directora del centre, Marta Moreno.

Aquesta 4a Edició de la carrera d’obstacles tindrà diverses novetats aquest any. Una d’elles serà la zona de descans que s’habilitarà al Parc de Can Zam per a les famílies i amics de la gent que hi participarà, amb foodtrucks per a tothom, fins i tot per a vegans i celíacs. “Preveiem una participació de 2.000 persones i també de 200 nens, que podran fer la Maori Kids. Aquesta és una experiència de llegenda i serà el quart cop que es farà a Santa Coloma i el setè de Barcelona”, deia en Raúl, el director. “A més, volem que vinguin més dones”.

Equiparació de gènere

L’alcaldessa Núria Parlon feia referència a un dels reptes que la Maori Race es posa cada any, el d’equiparar el percentatge de participació entre homes i dones: “la Maori es posa reptes que supera, com és aquest”, afirmava Parlón. I es que l’any passat, de 2.015 participants, 737 van ser dones i 1.156 homes. Aquest any es preveu una participació femenina encara més alta que podria arribar al 40% de les inscripcions. “Hem de trencar aquesta imatge sobre les curses d’obstacles. Es té la imatge que les dones som més fràgils i no ens podem tacar ni fer ferides”, l’Ona Sociats és competidora en categoria d’elit i ha comunicat a aquest Diari la il•lusió que li fa aquest increment de participació femenina. “Quan augmenta el quilometratge o la dificultat d’aquest tipus de curses, el nombre de participants dones baixa i això és per la imatge que es té. Fins i tot hi ha dones que no volen exercitar-se molt per l’aspecte físic que poden arribar a tenir, ja que això ‘només és cosa d’homes’”, explicava l’Ona.

“Projecte Pol”

La Maori Race també té una vessant social i serveix per “superar barreres”. Així ho va dir en Toni Molinos, el pare d’en Pol, qui té una malaltia minoritària, i el responsable del projecte. “Al meu fill li van donar una esperança de vida de dos setmanes quan va néixer i ja té 9 anys. Ell participarà a la carrera ajudant-se de més persones i es tacarà i s’omplirà de brutícia, que d’això es tracta”, explicava en Toni a l’acte de presentació.

Finalment, es va tancar l’acte amb una referència als 200 voluntaris que també fan la Maori Race possible.

L’espectacularitat d’aquest tipus de proves atreu a un públic nombrós. Per aquest motiu, una altra de les apostes de la cursa d’enguany és estrènyer lligams amb la ciutat que l’acull.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM