29/10/13. La nova planta de producció del famós batut està ubicada a l’antiga fàbrica Damm, a Can Zam
29/10/13. La nova planta de Cacaolat, ubicada als terrenys de l’antiga fàbrica Damm, al parc de Can Zam, s’ha inaugurat oficialment. Ho ha fet aquesta tarda, després de tres mesos en funcionament. La fàbrica suposa un revulsiu econòmic per a Santa Coloma, tot i que això no es tradueix a dia d’avui -ni ho farà a curt termini- en un augment de plantilla o en contractes laborals per aturats de Santa Coloma. No obstant, sí és un primer pas per reactivar el teixit comercial de la ciutat i per incrementar la recaptació d’impostos de l’Ajuntament. Segons les previsions, d’ingressos no regulars el consistori recaptaria 1 milió d’euros (en diferents anys) i en ingressos regulars, al voltant dels 400.000.
En l’acte d’inauguració, l’alcaldessa, Núria Parlon (PSC) ha destacat la inversió que el grup empresarial Damm i Cobega ha fet a Santa Coloma -45 milions d’euros-, i com això pot revertir en la ciutat. “La Damm formava part de la nostra identitat; quan va marxar ho vam viure com una pèrdua. Avui, Cacaolat el vivim com un guany per a la ciutat”, ha dit. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas (CiU) ha encoratjat el món empresarial català a seguir l’exemple dels nous propietaris de Cacaolat, que han aconseguit tirar endavant una marca que estava abocada a la desaparició. En aquest sentit, ha assegurat que Catalunya està “en millors condicions” per liderar la recuperació econòmica “més enllà d’Espanya”. “La recuperació econòmica no arriba a través dels discursos, ni d’estadístiques macroeconòmiques, sinó quan es creen màquines, fàbriques, es munten hotels, restaurants i comerços”, ha dit, en clara al·lusió a l’optimisme econòmic que darrerament traspuen de les declaracions dels ministres de Rajoy.
El nou centre
El nou centre productiu es va posar en marxa el passat mes de juliol i, actualment, totes les línies de producció estan operatives. La parcel·la total, de 51.600 m2, acull la planta de producció, la zona d’envasament, el magatzem i les oficines. Actualment, Cacaolat gestiona més de 150.000 litres de llet diaris i la previsió és que per al 2014 es puguin assolir els 200.000 litres. A més de Catalunya, Cacaolat es distribueix a Galícia, Balears, Comunitat Valenciana, Aragó i Andalusia.