Avui comença el Passatge Insòlit

Avui divendres s’inicia el Festival especialitzat en les Arts del Firaire de la nostra ciutat: El Passatge Insòlit.

Enguany es celebra el desè aniversari de l’original projecte, els dies 23, 24 i 25 d’octubre als Jardins de la Torre Balldovina. Tres dies d’espectacles amb artefactes, curiositats, atraccions que funcionen amb energia humana, petits shows inspirats en barraques de fira i molts jocs per gaudir en família. Els fenòmens inexplicables, els xarlatans i els endevins, evoquen un espai aturat en el temps i en el qual res és el que sembla. Un entorn màgic per sommiar i il·lusionar-nos amb aquesta plataforma de les arts del firaire.

En motiu de l’aniversari del projecte i de la companyia Avalot, avui s’inaugura també l’exposició «30 anys d’Avalot» al Museu de la Torre Balldovina, una exposició que es podrà visitar durant els tres dies de festival, i després fins el gener, a on podrem veure d’aprop els objectes, atrezzos… que ha fet servir la companyia per als seus espectacles durant aquests 30 anys.

Els espectacles tenen passis continus a excepció de l’espectacle central Rudo (5€) que es pot gaudir un cop cada dia (Divendres 23 a les 21:00 | Dissabte 24 a les 19:45 | Diumenge 25 a les 19:30). A continuació us informem del programa del Passatge Insòlit 2015 perquè pugueu disfrutar d’un Passatge Insòlit adaptat a la vostra mida:

Cia. Manolo Alcántara (Catalunya) Rudo
Un home construeix torres i figures amb pesades caixes de fusta. Busca construir el desequilibri perfecte. Moviments calculats, distàncies exactes, respiracions sostingudes, enginyeria poètica, equilibris precaris, fragilitat constructiva. Un espectacle de circ íntim i proper, adobat amb un acompanyament musical molt especial i on el públic experimenta el risc en sentir el límit dels moviments a la seva pròpia pell. Un homenatge al món arriscat, rude i efímer del circ clàssic.
Divendres 23 a les 9:00 | Dissabte 24 a les 19:45 | Diumenge 25 a les 19:30 | 5€

Circusdrome (Holanda) Bombardo
Els cavallers de Bombardo han aconseguit un canó que molt possiblement va ser usat a la batalla de Waterloo l’any 1815. El canó resulta ser prou gran per disparar una persona, però, podrà fer-ho dins de la carpa? (l’Home bala)
Passis continus | 2€

Ymedioteatro Sie7e
Ymedioteatro crea Sie7e, un espectacle innovador per a tots els públics que fusiona el teatre de carrer amb el teatre de sala. Un teatre sobre rodes. A l’interior, de set metres quadrats, grups de quinze espectadors en petites funcions de 20 minuts. Un detallista espai escènic en miniatura on hi caben els somnis més grans. Sketchs còmics sorprenents basats en la manipulació d’objectes quotidians que prenen vida i ens expliquen històries entranyables.
Passis continus | 3€

Lejo (Holanda) Hands up!
Amb les mans nues i amb ulls de fusta, Lejo ha creat una manera única i fresca de representar el teatre de titelles. Hands Up! Mans enlaire! és una representació alegre, sense paraules i amb molta músic. Partint d’un gran teatre de titelles de color blau, els titelles exhibeixen les seves habilitats: un gos atrevit, dos ballarins de claqué, una vaca amb problemes alimentaris, un cor de nens al complert, incloent-hi el director, i molts altres personatges que passen pel show. El públic, joves i grans, s’obliden de seguida que son dues mans les que estan actuant.
Passis continus | 4€

Antigua & Barbuda (Catalunya) Tyngalia
Un clàssic del Passatge: la noria de Antigua & Barbuda. A Tyngalia, un engranatge en fa moure d’altres tot cercant retrobar la vida de la fira i dels firaires. Una família de firaires molt singulars arriba a la plaça i ens entreté amb aquesta roda de fira tan peculiar, inspirada en l’univers de Jean Tingaly, amb les seves històries, la seva música i el seu mode de vida.
Passis continus | 1€

Cia Ne me titere pas (Catalunya) Circumloqui
El Circ Circumloqui ha muntat la seva pista al capdamunt d’un tricicle motoritzat i es disposa a actuar per tot el Passatge. Un músic i un pallasso s’encarregaran d’ensenyar-nos números de màgia i d’equilibris, presentar-nos l’home forçut, el domador de feres i, finalment, ens presentaran l’increïble Nadó Bala. L’únic nen capaç de volar més de 50 metres. Espectacle de titelles itinerant on s’hi barreja l’humor, l’enginyeria casolana i la música en directe.
Itinerant / Gratuít

l’Avalot (Catalunya) Dia de pesca
Dia de Pesca és una atracció, un joc i un espectacle. Set participants han de demostrar les seves habilitats com a pescadors enganxant amb les seves canyes els peixos que corren per un circuit ple de desnivells i un cop pescats penjar-los a l’espai indicat. Evidentment guanya el que més pesca. El premi és una llauna de sardines. Físicament Dia de Pesca és un artilugi mecànic, interessant i estètic en si mateix. Està construït en ferro i fusta i el moviment dels peixos s’aconsegueix a traves d’una maneta que acciona el pescador encarregat de la atracció.
Passis continus | 1€

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure