Avançament del programa de la Festa Major d’Estiu de Santa Coloma

Brillarà la música, la diversió familiar, el teatre, les activitats culturals i les tradicions per al gaudi dels colomencs i colomenques

La FME 2023 arrencarà oficialment divendres, 1 de setembre, amb el repic de Festa Major i el Seguici Inaugural. El mateix vespre, a les 21 h i al Balcó de l’Ajuntament, Pregó de la Festa Major. La nit s’omplirà de música independent amb la XXIII edició del Cortocircuit al Mas Fonollar i el FISC-SINTONIZZA al Parc Europa. Els concerts continuaran a l’Envelat de la Plaça Pau Casals, a la Plaça del Rellotge i a la Plaça de la Vila, on actuarà, entre d’altres, l’EurovisivaVicco.

Dissabte, 2 de setembre, durant tot el dia, se celebrarà la 3a edició del Violeta Festival a l’espai de La CIBA, un festival infantil i familiar coeducatiu. Hi hauran espectacles familiars i infantils repartits pels diferents espais de la ciutat. Se celebrarà el tradicional Toc de Gralla i la XXVIII Trobada de Gegants. El Teatre Sagarra acollirà l’espectacle d’humor ‘L’home orquestra’ d’en Peyu. Continuaran els concerts al Mas Fonollar i la segona jornada del FISC-SINTONIZZA a més d’una nit de folk als Jardins de Can Roig i Torres. No faltarà el tradicional Correfoc de Festa Major.

Diumenge, 3 de setembre, al matí tindrà lloc el tradicional Toc de Festa Major i Ofici de Festa Major a l’Església Major d ela ciutat. També una trobada castellera a la Plaça de la Vila i la multitudinària Migada Popular al Parc Europa. La jornada transcorrerà amb un munt d’activitats infantils i a la tarda amb el cercavila i concert de la Banda de Música de l’Associació Musical Can Roig i Torres. Els nostàlgics tindran l’oportunitat de gaudir del concert a la Plaça de la Vila dels Mustang. Al vespre serà protagonista el 9è aniversari del Correfoc Infantil, el concert del colomenc Rojas a la Placa Pau Casals i el principal de diumenge a la Plaça de la Vila amb La Frontera i La Guardia.

Dilluns, 4 de setembre, espectacles i activitats infantils i per a la Gent Gran. També sardanes amb la Cobla Bisbal Jove als Jardins de Can Sisteré. La nit es vestirà de llum i color amb el tradicional Piromusical al Parc de Can Zam i el fi de festa portarà a l’escenari de la Plaça de la Vila el concert de Carlos Baute.

Activitats esportives

Com és tradició, hi haurà un extens programa d’activitats esportives amb torneig de tenis de taula, infantil d’escacs, pàdel masculí i femení, futbol inclusiu i la Cursa Popular d’Atletisme de Festa Major, entre d’altres. 

Fira d’atraccions, entitats, corretapa i festes alternatives

Un cop més, la Fira d’Atraccions s’hi instal·larà al Parc d’Europa/Can Zam entre l’1 i el 4 de setembre amb horari de 18 a 00.30 h. Divendres i dilluns de 18 a 20 h, les atraccions infantils al parc Europa funcionaran sense música ambiental per facilitar el gaudi de nens i nenes amb hipersensibilitat auditiva i trastorn de l’espectre autista.

Hi haurà també la tradicional Fira d’Entitats amb els seus ‘xiringuitos’ al parc de Can Zam, un punt de trobada festiu i motor d’activitat associativa de la ciutat reunit amb un mateix espai. No faltarà el programa de Festes Alternatives.

A més, durant la Festa Major d’Estiu, tindrà lloc la gran festa gastronòmica del Corretapa de Festa Major, on més de 50 establiments de la ciutat oferiran un tast de les seves especialitats maridats amb una beguda per un preu de 3 €.

Punts lila 

S’instal·laran punts lila en tots els espais de celebració de la Festa Major d’Estiu 2023. Els punts liles estan destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure