Autobusos que purifiquen l’aire amb la publicitat ja circulen per l’AMB

0
114

Una flota de 14 autobusos de la companyia Tusgsal circula ja per l’Àrea metropolitana de Barcelona amb vinils publicitaris que purifiquen l’aire per on passen. Aquests vinils purificadors formen part d’un innovador protocol per a la producció de publicitat exterior, que s’ha presentat en un acte públic al Port de Badalona. El grup de mobilitat Direxis, al qual pertany l’empresa d’impressió Teletransfer, ha desenvolupat aquest protocol sostenible i purificant Òrbita per a la creació i producció de publicitat exterior, que és el primer de l’Estat espanyol.

El proveïdor Endutex, que aporta el producte purificant, i l’agència de màrqueting conscient Greenin, que el comercialitza en exclusiva a les marques, formen part del projecte. El protocol Òrbita comprèn un circuit conscient de producció de suports publicitaris que inclou 4 fases: el procés d’impressió ecològic, amb tintes a base d’aigua, l’ús de materials lliures de PVC, el sistema de purificació de l’aire Pure Air Print i el procés de reciclatge totalment certificat.

El vinils publicitaris amb què es cobreixen els autobusos estan tractats amb Pure Air Print, una capa formada per aigua i nanopartícules de diòxid de titani. A través del procés de la fotocatàlisi es desencadena una reacció química que elimina les partícules contaminants de l’aire. Cada autobús està recobert amb 54 m2 de vinil que purifica l’aire, que equivalen a 54 arbres. Els suports que purifiquen l’aire aplicat a publicitat inclouen una tecnologia que els converteix en elements descontaminants gràcies al principi de la fotocatàlisi.