Audiovisual sobre els moments de lluita de les dones de Santa Coloma

12/12/13. Es presentarà aquest dissabte 14 (10.00) en el marc de la jornada «Els sabers de les dones als mitjans de comunicació».

12/12/13. Aquest dissabte 14 de desembre tindrà lloc a Barcelona la jornada de cloenda de l’experiència “Els sabers de les dones als mitjans de comunicació”, un projecte de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació del qual han participat, al llarg de dos anys, una trentena de dones colomenques. La jornada es farà a l’Espai Francesca Bonnemaison, Sant Pere més Baix, 7, de 10.00 a 14 hores.

El projecte es va encetar l’any 2012, amb l’objectiu realitzar una anàlisi qualitativa sobre la representació de les dones als mitjans de comunicació, tot comptant amb la participació de les dones dels municipis que formen part de l’Observatori. Mitjançant un procés participatiu, a cada municipi es va recollir l’experiència de recepció de les dones, així com les seves propostes innovadores. En aquesta primera fase van participar un total d’onze dones colomenques, procedents de diferents àmbits (grups de dones, entitats veïnals, associacions de comerç, empresàries, docents, etc.).

Amb la intenció de donar continuïtat a aquesta experiència, al 2013 s’ha portat a terme la segona fase del projecte, destinada a realitzar un registre audiovisual sobre un tema decidit col·lectivament. Així, a través d’una dinàmica de grup desenvolupada al llarg de tres sessions, les participants van determinar un contingut informatiu d’interès local i van decidir-ne també les fonts, l’escenari i el tractament.

Un total de 17 dones i dues nenes van participar en el procés per donar lloc al vídeo elaborat a Santa Coloma, que va ser enregistrat el passat 27 de maig al CRJ Mas Fonollar i en el qual es representen moments de lluita de les dones, tant aquelles del passat com les lluites actuals. Concretament, el vídeo -amb una durada aproximada de 14 minuts- recull la lluita de les dones a la fàbrica “Casadesport”, la lluita feminista, la lluita pel transport públic, la lluita en l’àmbit de l’ensenyament, la lluita pel Centre Municipal de Planificació Familiar “Clara Campoamor”, la lluita contra la MAT, la lluita a través del voluntariat i la de les emprenedores. Un plànol final amb dues nenes jugant simbolitza la continuïtat de les lluites de les dones. Durant la jornada de dissabte, d’entrada lliure, es farà la presentació dels treballs audiovisuals realitzats a tots els municipis participants.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure