Aquest divendres el Teatre Sagarra acull la 8a. edició del Santa Coloma Spoken Word, punt de trobada d’artistes de la poesia oral i escènica

El Teatre Josep Maria de Sagarra (carrer de Lluís Companys, 27) serà l’escenari aquest divendres 23 d’octubre a les 21.00h, de la vuitena edició del festival Santa Coloma Spoken Word, un esdeveniment en el què es podrà gaudir dels formats més refrescants i contemporanis de la poesia oral en directe. El certament està organitzat per l’associació colomenca red927 amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquesta ciutat.

Amb el festival Spoken Word, la ciutat de Santa Coloma de Gramenet s’ha convertit en un punt referent i de trobada d’artistes de la literatura oral, a través d’un esdeveniment en què la poesia vibra fusionant-se amb altres arts com són la música, el teatre i el vídeo art. Es tracta d’un festival únic a tot el país d’aquestes característiques, que serveix d’aparador perquè artistes de la poetry slam mostrin els seus darrers treballs de dramatúrgia oral més professionals i desenvolupats.

En aquesta vuitena edició, participen artistes de diferents disciplines com són: 6 en Raya Poesía a Tiros (poesia coral), Salva Soler i Andrea Porcar (poesia, teatre i cançó), Víctor López (poesia sonora, spoken word), Albert Merino (videoart), Laura Sam (poesia en directe) i Payaso Manchego (poesia-còmic).

Les entrades anticipades estan a la venda (7 euros) i a taquilla també es podran adquirir el mateix divendres (10 euros). Per comprar les entrades accedir en aquest link: http://www.eventbis.com/8-edicion-festival-santa-coloma-spoken-word

L’èxit de la poesia escènica i renaixement de la literatura oral

Davant la manca de plataformes «Spoken Word» al panorama nacional, la associació colomenca Red927 a l’any 2007 va decidir crear el festival Santa Coloma Spoken Word amb l’ànim d’activar la poesia escènica i d’apropar la poesia a un públic general. L’experiència dels seus integrants en el terreny artístic, els porta a creure que hi ha nous camins, nous formats poètics escènics (poetry slam, spoken word) que funcionen més enllà de les nostres fronteres (Estats Units, Anglaterra, França, Alemanya, etc.) i que sens dubte poden activar tota una iniciativa cultural nova, fresca, que reactivi la poesia, aquesta iniciativa passa per l’escena. És per això que inicien un camí de recerca de poetes de directe mitjançant la creació de plataformes de directe: Poetry Slam Barcelona 2010, Festival Santa Coloma Spoken Word 2007 i Santako Poetry Slam 2013, totes elles actives en l’actualitat i que han contribuït, de alguna manera, a l’èxit de la poesia escènica i el renaixement de la literatura oral.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure