Aprovades les ordenances fiscals de 2022: l’IBI es congela

0
21

El Ple de l’Ajuntament Santa Coloma ha aprovat provisionalment, aquest dilluns,  les Ordenances Fiscals i Preus Públics per a 2022. L’equip de govern municipal ha presentat unes ordenances i preus per a la recuperació de les famílies i de les persones autònomes i empreses colomenques després de la pandèmia de la Covid-19.

L’Impost sobre béns immobles (IBI) per a 2022 es congela per tal de no augmentar la pressió fiscal sobre les famílies. L’Ajuntament té un petit marge de modificació sobre aquest impost amb un ajust a la baixa del tipus aplicable. A més, s’introdueixen mesures en la seva gestió per tal que les persones o entitats que tenen dret a una bonificació o exempció no hagin de sol·licitar-la cada any.

Les ordenances fiscals i preus públics per a l’any vinent congelen l’IBI com a mesura de suport a les famílies i mantenen per tercer any consecutiu la suspensió de la taxa per la col·locació de terrasses a bars i restaurants per ajudar al sector de l’hostaleria i restauració.

A més, no s’apujarà el preu de la recollida i gestió de residus comercials per afavorir la recuperació del comerç local. El plenari ha aprovat la inversió de més d’un milió d’euros addicionals en la neteja dels espais públics de la ciutat en el marc de la vigència de les mesures de prevenció de la transmissió del coronavirus. També s’ha demanat a la Generalitat, mitjançant una moció, la recuperació de l’activitat presencial als CAP.