Actes per a tots els gustos al cartell d’enguany

03/07/12. Ja coneixem el programa complert de la Festa Major 2012. Com ja és habitual, la festa coincideix amb l’últim cap de setmana d’agost i els primers dies de setembre, fidel a l’esperit de fa molts anys quan la ciutat acomiadava els estiuejants després de passar les seves vacances a Santa Coloma. Ha plogut molt des d’aleshores però això no impedeix que tothom es deixi la pell per aconseguir que la Festa Major sigui sinònim de diversió. 

03/07/12.Ja coneixem el programa complert de la Festa Major 2012. Com ja és habitual, la festa coincideix amb l’últim cap de setmana d’agost i els primers dies de setembre, fidel a l’esperit de fa molts anys quan la ciutat acomiadava els estiuejants després de passar les seves vacances a Santa Coloma. Ha plogut molt des d’aleshores però això no impedeix que tothom es deixi la pell per aconseguir que la Festa Major sigui sinònim de diversió. El programa, com sempre, inclou activitats per a totes les edats i gustos, activitats que estaran repartides per diversos escenaris. El que concentrarà més activitat serà la plaça de la VIla, però també hi ha previstes actuacions a la plaça del Rellotge, al Mas Fonollar i als Jardins de Can Sisteré, entre d’altres.

 

Pepònio i Azagra, els pregoners

Com cada any, l’inici oficial de la Festa Major arribarà amb la lectura del pregó, que enguany anirà a càrrec dels dibuixants Pepònio i Azagra, tal i com van avançar fa uns dies. Serà divendres 31 d’agost a la plaça de la Vila (20.30h). Els il·lustradors també han estat els autors del cartell de la FM 2012 amb un estil molt de còmic i amb referències a algunes de les reivindicacions més actuals, com les de l’educació pública i de qualitat o la del parc verd i frondós de Can Zam, que tot i que no explícitament, s’identifica amb un arbre que du el cartell de “SOS”. 

 

El pregó és sempre l’acte més  especial, ja que dóna el tret de sortida i reuneix les colles de cultura popular i tradicional de la ciutat. Com sempre, la tarda de divendres serà, a més de la del pregó, la del seguici inaugural i la de la recepció  d’entitats, acte que tindrà lloc als jardins de Can Roig i Torres de l’Auditori.

 

Els clàssics, mai fallen

El cartell no oblida les cites clàssiques, com el correfoc, la trobada de puntaires, el festival de jotes, les havaneres, el passatge insòlit o els focs artificials. Tampoc falten les exposicions. S’inauguraran tres: Comikoloma, sobre dibuixos de Santa Coloma; Criatures i altres éssers fantàstics (aquestes dues dissabte 1) i la dels Coloristes (diumenge 2). Arrodonirà el programa el teatre. El Sagarra acollirà l’obra de Concha Velasco Yo lo que quiero es bailar (dissabte a les 19.30 hores). 

 

Música a dojo

Especialment engrescadors són els concerts que portaran artistes coneguts a Santa Coloma. Ja ho vam anunciar fa uns dies, però avui ja podem posar data i lloc als concerts de Fangoria i Nancys Rubias: serà divendres 31, a la plaça de la Vila. El mateix dia ho farà Electronikboy, que farà de teloner (a partir de les 22 hores). L’actuació de Bebe, que serà dissabte 1 també a la plaça de la Vila, actuarà Lenacay, que presentarà les cançons del seu primer treball, Ryma i els Electric Gozarela, que allargaran la festa amb Latin, Funk & Boogaloo. L’oferta musical es completarà amb el FM Sintonizza (divendres 31 i dissabte 1, al Mas Fonollar). El cost total de la FM 2012 és de 245.000 euros. L'any passat va ser de 301.000 euros.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure