2.325 metres quadrats per a la creació d’horts urbans i socials

06/08/2014 – Seran gestionats per entitats i persones jubilades o aturades.

L’Ajuntament de Santa Coloma i la Universitat de Barcelona van signar a principis del mes de juliol un conveni de col·laboració, a través de la Fundació Solidaritat UB, per executar un programa d’agricultura urbana i social a la ciutat adreçada a persones en situació d’atur, jubilades i a entitats ciutadanes que treballen amb col·lectius vulnerables.

L’acte de signatura va ser presidit per l’alcaldessa, Núria Parlon, i pel rector de la universitat i president de la mateixa fundació, el Dr. Dídac Ramírez. Després de la signatura del conveni, celebrada a la Casa de la Solidari i la Pau, les autoritats i persones assistents van poder visitar un dels tres solars ja instal·lats i condicionats com a hort urbà, ubicat al carrer d’Enric Granados. Una primera fase del projecte, es posaran en marxa com a horts tres solars en desús de propietat municipal. En conjunt, hi haurà 33 zones d’hort, que suposen 2.325 metres quadrats d’espai condicionat per a l’agricultura urbana i social.

L’alcaldessa ha destacat que “l’objectiu del projecte és que tots els barris de la ciutat puguin tenir almenys un solar destinat a l’agricultura social i ecològica, gestionats per la ciutadania”. Per executar-lo, s’ha creat una Comissió Mixta, formada per representants de l’Ajuntament i de la Fundació Solidaritat UB, que revisarà les activitats endegades i el bon funcionament de la iniciativa. Alhora, ja existeix un reglament regulador del règim d’ús i funcionament dels horts urbans, aprovat recentment al Ple municipal.

Agricultura d’ús doble
El projecte inclou dos tipus d’horts urbans: els socials destinats a persones jubilades o en situació d’atur amb residència a la ciutat, que s’adjudicaran mitjançant un sorteig públic de cara al mes d’octubre; i els comunitaris que seran gestionats per entitats i associacions amb finalitats terapèutiques, de rehabilitació social de persones vulnerables i la innovació social, entre altres, que s’adjudicaran a les millors projectes presentats per les entitats interessades.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure