23 desfibril·ladors en equipaments i vehicles de la Policia Local al servei de la ciutadania

Salvar el màxim de vides és l’objectiu del projecte «Santa Coloma de Gramenet, ciutat amb espais cardioprotegits», que està desenvolupant l’Ajuntament durant el període 2017-2019. Aquest programa està impulsant la instal·lació de desfibril·ladors (DEA) en espais i equipaments públics recomanats i de pública concurrència de la ciutat, així com la formació a persones en primers auxilis, en reanimació cardiopulmonar i en l’ús d’aquests aparells que està demostrat que salven vides. L’Ajuntament té previst invertir uns 92.000 euros en aquest projecte, que convertirà Santa Coloma en una ciutat molt més segura, ja que la mort sobtada o aturada cardíaca és una de les principals causes de mort entre la ciutadania: almenys cinc persones la pateixen cada dia a Catalunya, segons dades del Consell Català de Ressuscitació.

Actualment ja hi ha 23 desfibril·ladors. Els 6 nous DEA es troben a l’Edifici Rambla (Serveis Educatius), situat a la rambla de Sant Sebastià, 100; al Nou Camp Municipal de Futbol i a les 4 biblioteques de la ciutat: Can Peixauet, Central, Fondo i Singuerlín. En total, la ciutat tindrà 40 desfibril·ladors distribuïts per tot el terme abans del 2020.

El 80% de les aturades cardiorespiratòries (PCR) són extrahospitalàries, i sovint tenen lloc quan s’està amb un familiar o un amic al costat, però només el 15% d’aquestes reben reanimació cardiopulmonar.

A data d’avui, 200 treballadors i treballadores municipals han fet el curs i està previst que el proper any el facin unes 100 persones més. D’altra banda, s’han establert negociacions per ampliar la formació a la ciutadania, així com entre els i les estudiants de l’ESO.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure