199 colomencs d’educació secundària participen en el 5è Certamen de Convivència

26/05/2016 – En total s’han presentat 51 activitats sobre convivència, gènere, discriminació, homofòbia, bullin o interculturalitat, entre altres, amb la finalitat de treballar l’educació per a la convivència i la ciutadania introduint valors inclusius.

Aquest divendres, 27 de maig de 10 a 13.30 hores, la Biblioteca del Singuerlin Salvador Cabré acollirà l’acte de lliurament de la cinquena edició del Certamen de Convivència per a alumnes d’Educació Secundària Obligatòria de Santa Coloma de Gramenet.

En l’edició d’enguany han participat 199 joves entre primer i quart curs d’ESO de set instituts que presentaran els seus treballs sobre convivència, qüestions com ara el gènere, la discriminació, l’homofòbia, el bulling o la interculturalitat.

Fins a 51 activitats de suport facilitades per l’Ajuntament de Santa Coloma han acompanyat els grups aprofundint sobre els temps triats per l’alumnat. Els resultats de mesos d’intens treball són diversos: curtmetratges, protocol d’acollida i prevenció de conflictes al centre educatiu, fins i tot un número musical de Basket Beat.

La finalitat és la de treballar l’educació per a la convivència i la ciutadania introduint valors inclusius. Aquesta tasca té alhora una voluntat preventiva i de millora de la identitat personal i de pertinença dels joves de la ciutat. EL premi és el reconeixement final, institucional, públic, visible no només del procés dut a terme pels estudiants, sinó també de la tasca del conjunt de professionals que treballen les complexes dinàmiques convivencials que es produeixen als centres.

Amb l’aportació de tothom, la iniciativa ha aconseguit fer un procés de reflexió-acció amb els joves de la ciutat sobre les situacions de conflicte i convivència en els centres educatius. La voluntat és que els joves adquireixin i siguin promotors de la cultura de la pau i de la resolució pacífica de conflictes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM