15.000 alumnes tornen a les aules colomenques

13/09/2016 – El govern municipal ofereix un programa de beques de menjador per als infants més vulnerables.

Aquest dilluns, 12 de setembre,ha començat oficialment el curs 2016-2017. En total, 15.021 infants han tornat a les 23 escoles públiques i 7 concertades que hi ha a Santa Coloma de Gramenet. També s’han iniciat les classes als instituts, dels quals vuit són públics i uns vuit més són concertats, on les dades de matriculació estaran disponibles aquesta setmana. En el tram de l’educació infantil (P3, P4 i P5) han començat el curs 3.351 escolars; a primària en són 7.263 i a l’ESO n’hi ha 4.407 inscrits. També, en breu també s’obriran les aules de dues escoles de formació per a adults i de l’Escola Oficial d’Idiomes.

El consistori colomenc, amb el compromís de garantir una escola pública de qualitat i amb serveis a l’abast de totes les famílies, continua desenvolupant el programa de beques de menjador per als escolars amb menys recursos que, per quart any, servirà per cobrir almenys un àpat equilibrat, gratuït i diari, per a les nenes i els nens colomencs més vulnerables. A més a més, aquest any gràcies al conveni de col•laboració subscrit entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal, es facilitarà a les famílies i a les escoles la tramitació de les beques.

Escoles bressol

Pel que fa les escoles bressol municipals acullen aquest any 624 infants de 0 a 3 anys. Les classes van començar el 7 de setembre per facilitar la conciliació laboral i familiar. En aquests moments, encara hi ha algunes vacants a l’EMB Les Oliveres, mentre que la resta de centres han omplert totes les places i compten amb llistes d’espera. En aquest sentit, el govern colomenc ha posat a disposició de les famílies un programa de beques per a l’escolarització de la petita infància i per al servei de menjador a les escoles bressol. A més, aquest curs es posa en marxa un programa específic d’atenció a la diversitat, en col•laboració amb la Fundació Aspanide, mitjançant la detecció precoç i l’atenció específica s’intenta assolir la integració dels infants que necessitin alguna atenció especial.

Reutilització de llibres

Finalment, cal recordar que l’Ajuntament inverteix prop d’un milió d’euros en el desenvolupament dels programes de reutilització de llibres de text -del qual se’n beneficien totes les escoles públiques i concertades d’educació infantil i primària-, i en l’adquisició d’orinadors ultraportàtils per a l’alumnat de 1r d’ESO de tots els instituts, públics i concertats, de la ciutat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM