https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com
L’AMB i l’Ajuntament impulsen la renaturalització del Besòs amb la creació d’un refugi de biodiversitat - Diari de Santa Coloma
 

L’AMB i l’Ajuntament impulsen la renaturalització del Besòs amb la creació d’un refugi de biodiversitat

L’AMB i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet presenten públicament el projecte de creació del primer refugi de biodiversitat al riu Besòs a Santa Coloma de Gramenet. Aquest refugi permetrà el desenvolupament de flora i fauna i millorarà la qualitat paisatgística d’una conca fluvial que esdevé un corredor ecològic imprescindible dins la infraestructura verda-blava metropolitana, ja que connecta el Parc Natural de Collserola i la Serra de Marina amb el litoral metropolità. El projecte incorporarà un programa d’educació ambiental i ciència ciutadana amb vocació metropolitana.

Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, ha explicat que aquest projecte “esdevé un revulsiu fonamental per la transformació en clau ecològica, però també de dinamització econòmica i social de la ciutat”, i ha recordat que el parc fluvial “ajuda a Santa Coloma a fer ciutat, però no només amb els veïns i veïnes, també amb totes les visites, que poden ser més de dos milions de persones l’any que gaudeixen d’aquest entorn natural”.

Antonio Balmón, vicepresident executiu de l’AMB, ha posat en valor “la transformació d’aquest espai natural que servirà com a connector ecològic amb Collserola i la Serra de Marina. També ha explicat que es tracta d’una combinació entre un espai natural i un espai urbà que implicarà innovació i noves oportunitats”.

El refugi de biodiversitat estarà constituït per quatre elements fonamentals: una bassa didàctica, dos aiguamolls, una escala de peixos i un prat fluvial.

Aquest projecte forma part del PSG (programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans). Es tracta d’un pla d’inversions que pretén millorar els espais fluvials metropolitans, recuperar les zones degradades i integrar diferents elements naturals del territori metropolità que presenten una fragmentació. D’aquesta manera, l’AMB va consolidant la infraestructura verda metropolitana: un conjunt d’espais naturals interconnectats que ocupen més de 50% de la superfície de la metròpolis Barcelona i tenen funcions vitals per la qualitat ambiental i la cohesió social d’aquest territori.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure