La Magrana Curiosa, una cooperativa feminista que promou el joc

La Laia i la Maria, psicòloga i mestra, són dues noies que volien fer coses a Santa Coloma i, veient la falta d’espais artístics i de joc que hi ha a la ciutat, van començar a generar-los pel seu compte. Per això, cada cap de setmana, la Magrana Curiosa, el producte de la idea de les dues joves, promou el joc i l’art per a la transformació social en espais a l’aire lliure, normalment, oferint materials naturals, reciclats i reutilitzables que tothom pot tenir a casa seva.

Encara que porten gairebé dos anys com a associació, es pot dir que els projectes sorgeixen cada cop amb més naturalitat i ganes de transformar Santa Coloma.

“Missatge directe” és un dels projectes de la cooperativa juntament amb el Centre d’Art Can Sisteré on s’exposen, virtualment, obres d’art fetes en el confinament. “L’art és expressió des de diferents punts de vista i a través de diferents canals. L’art contemporani és l’art del moment, un reflex actual del món”. expliquen des de la Magrana Curiosa. “Endinsar-nos en l’educació artística permet comprendre el món, i ens dóna l’oportunitat d’expressar-nos, vincular-nos al territori i entendre l’entorn i la societat”.

Enverdim Santa Coloma

Un altre projecte estrella de la cooperativa és “Enverdim Santa Coloma” que pretén, a través de diferents actuacions a la ciutat, promoure una educació verda i sostenible.

El 3 de maig va tenir lloc la presentació de la iniciativa, que va sorgir fa més d’1 any quan les colomenques van entrar en contacte amb Enverdim Barcelona.

Fins i tot l’Escola Mercè Rodoreda va rebre la visita de la cooperativa per explicar als nens i nenes de 5è de primària els objectius principals de l’acció. “A Santa Coloma ens preocupa el canvi climàtic i veiem la necessitat d’una ciutat més verda i sostenible. Molts balcons ho demostren! Aviat ens posem en marxa per teixir xarxa amb qui s’engresqui! Iaies expertes en esqueixos, avis amb horts urbans, vinyes recuperades, instituts amb projectes brutals…”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure