Incentivar el comerç local, objectiu del Nadal colomenc

Un Nadal amb més il·lusió. Aquest és l’objectiu de la campanya nadalenca a la ciutat que s’ha obert ja aquest dimecres, 24 de novembre, amb l’avançament de descomptes i la campanya «Black Week». Així ho ha explicat al Diari de Santa Coloma la Laia Ginesta, la presidenta de l’Agrupació de comerç i la indústria. Ginesta ha considerat que aquest serà un millor Nadal que l’any passat, i aquesta percepció també la tenen part dels comerciants colomencs. De fet, uns 50 comerços de la ciutat participen, fins al 28 de novembre, a la campanya «Black Weed», per donar el tret de sortida a la campanya de Nadal i poder fer descomptes, competint també amb les grans superfícies que aquests dies fan el «Black Friday».

Ginesta ha explicat que s’ha repartit material als comerciants de la ciutat perquè puguin tirar endavant la campanya. Això si, els botiguers de la ciutat ja estan acabant d’ultimar la campanya de Nadal, la campanya de venda més important de l’any. Des de l’Agrupació del comerç i la indústria de Santa Coloma esperen que aquest Nadal «torni la normalitat», tot i l’augment de casos positius de Covid-19 dels darrers dies.

Una campanya que recupera els actes als carrers colomencs

La presidenta de l’Agrupació de comerç i la indústria, Laia Ginesta, ha avançat al Diari de Santa Coloma, que enguany volen tornar als carrers. «Volem veure els carrers animats i amb vida, tot i les mesures sanitàries pertinents». Ginesta ha avançat que tornaran activitats clàssiques, per dinamitzar el comerç local, com el trenet de Nadal, del 27 de desembre al 2 de gener. Hi haurà sortides des de la plaça de la Vila, en horari de matí i tarda. Enguany, també es recupera el tió de Nadal, del 16 de desembre al 24, a diversos carrers comercials de la ciutat.

A més, l’Agrupació recuperarà una de les novetats del Nadal passat, l’app «Caçadors de Nadal» que tant èxit va tenir entre grans i petits. Amb aquesta app els colomencs i colomenques podien recórrer els carrers de la ciutat i buscar figures típiques d’aquestes festes. Pel que fa a la il·luminació de Nadal, Ginesta ha agraït l’esforç del consistori colomenc en pagar part de l’enllumenat, tot i recordar que una part és finançada pels mateixos comerciants.

D’altra banda, PIMEComerç ha fet una consulta a tots els seus socis (gremis i associacions de comerç) preguntant sobre el Black Friday i les vendes de Nadal i n’ha obtingut com a primer element a destacar que un 80% dels consultats creu que les vendes seran iguals (39,41%) o millors (40,68%) que la campanya anterior. Aquesta dada aniria lligada amb el fet que un 71,74% dels consultats considera que podrà seguir amb el seu negoci de cara a l’any vinent, enfront del 46,67% que ho pensava a la campanya del Nadal anterior.Una altra dada rellevant és la que fa referència al Black Friday, ja que per un 45,93% dels consultats el Black Friday té una afectació positiva en el seu negoci, mentre que per un 35,37% dels consultats el Black Friday no els afecta en cap sentit.

Així mateix, una altra dada destacable de la consulta és que el 52,32% dels consultats té previst augmentar la seva presència online (venda digital, xarxes socials, pàgina web, etc.) durant la campanya de Nadal de 2021 respecte a la campanya anterior. La implementació d’algun sistema de venda online durant la campanya de Nadal de 2020 va ser positiva per un 25,32% dels consultats, mentre que pel 17,30% no va tenir cap impacte, i per un 1,27% va tenir un impacte negatiu en les seves vendes. Per últim, i pel que fa referència a l’abastiment de producte, un 39% dels consultats relaten haver tingut problemes en aquesta qüestió, essent un 16% els que han tingut dificultats en relació amb les matèries primeres, i un 23% en relació amb qüestions logístiques i de transport.

L’encesa dels llums de Nadal serà el divendres 3 de desembre

La tradicional encesa de llums de Nadal serà el divendres 3 de desembre. De moment, segons ha explicat fonts municipals al Diari de Santa Coloma, la programació de Nadal a la ciutat s’explicarà el dilluns, 29 de novembre, en una roda de premsa. De moment, sabem que un retard en la licitació dels llums de Nadal farà que no puguin estar llestos fins al 3 de desembre. Tot i això, enguany el consistori tornarà a subvencionar bona part dels llums de Nadal.

A més, enguany també s’incrementaran el nombre de carrers il·luminats i arribaran a més barris. A la programació de Nadal, que a la ciutat coincideix amb la Festa Major d’Hivern, no faltaran enguany activitats com el Mercat de Nadal, que obrirà del 2 de desembre al 6 de gener, a la plaça del Rellotge. El Passatge de Nadal arribarà del 28 de desembre al 4 de gener a la plaça Pau Casals, el Campament de la Fada Missatgera i la Cavalcada de Reis, la tarda del 5 de gener, que l’Ajuntament està ultimant.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure