Registrat al Diari de Badalona

Localitzat en bon estat el maletí radioactiu sostret

Redacció - 10/02/2017
Foto: Protecció Civil

Arran de les gestions d’investigació i del dispositiu de recerca realitzat pels Mossos d’Esquadra, la matinada d’aquest divendres, concretament a les 2:15 hores, el telèfon d’emergències 112 ha rebut la trucada d’una alerta informant de la trobada de l’equip de mesura de densitat i humitat de sòl marca Troxler a Montcada i Reixac, que havia estat sostret durant la tarda d’aquests dimecres, 8 de febrer, d’una furgoneta que es trobava a la carretera de la font de l’Alzina del barri de Singuerlín de Santa Coloma.

Els agents han localitzat l’equip i, juntament amb el servei de coordinació d’activitats radioactives de la Generalitat, han confirmat que l’aparell no ha estat manipulat i cap persona ha resultat afectada. En aquests moments l’aparell es troba en custòdia a les dependències del servei de coordinació d’activitats radioactives i demà se li retornarà al seu propietari.

Tot i això, els Mossos d’Esquadra manté la investigació oberta per localitzar els autos dels fets, mentre que Protecció Civil ha finalitzat la prealerta del Pla Especial per Emergències Radiològiques de Catalunya (RADCAT) iniciada per aquest motiu.

Afegeix el teu comentari