Registrat al Diari de Badalona

Santa Coloma reviu la història amb una ruta turística teatralitzada

ACN/Redacció

10/12/13. Aprofitar la proximitat amb Barcelona, els elements singulars desconeguts per al gran públic i la seva capacitat d'acollida. Santa Coloma de Gramenet basa en aquests tres elements la seva estratègia de promoció turística en el que el govern municipal considera que és la segona fase de la gran transformació de la ciutat.

En els darrers anys s'ha consolidat el canvi de ciutat dormitori a ciutat residencial gràcies a la transformació urbanística. Ara, segons defensa la seva alcaldessa, Núria Parlon, és el moment de fer una altra gran passa endavant i promoure la ciutat com a via per a la reactivació econòmica del comerç i la restauració de la vila.

La ruta es posa en marxa dissabte després d'un llarg període d'estudi. El disseny ha anat a càrrec de l'empresa Turismon i ara és l'Ajuntament i les companyies de teatre local els encarregats de teatralitzar-la. El recorregut, d'un quilòmetre i hora i mitja de durada es centra en el nucli antic de la ciutat i passa per espais com el l'església Major, l'edifici de Can Roig i Torres, els antics safarejos o l'Ajuntament.

En cadascun d'aquests punts, diversos personatges d'època explicaran als visitants la riquesa del patrimoni cultural i històric de la ciutat, endinsant al visitant en la Santa Coloma de finals del segle XIX i principis del segle XX. L'arquitectura, el comerç, l'estil de vida i la gastronòmica seran elements claus en la passejada.

Afegeix el teu comentari

Gaudí reneix al Museu de les Aigües