Registrat al Diari de Badalona

Santa Coloma recorda el 75è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes

L'hivern de 1939, molts republicans es van veure abocats a l'exili

17/01/14. El 27 de gener es commemorarà el 75è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat. Un dia abans, el 26 de gener (10.00), l’Ajuntament organitzarà un itinerari sobre com es va produir la irrupció de l’exèrcit franquista a Santa Coloma. Aquesta és la primera d’un seguit d’accions incloses en el programa municipal «Recuperem la memòria històrica».

El punt de partida de l’itinerari serà l’Ajuntament. Les persones que hi participin aniran després a Can Roig i Torres i la Torre Balldovina, i acabaran el recorregut al Camp de la Bota, de Sant Adrià del Besòs, on es troba el monument a la memòria de les víctimes afusellades per la dictadura. La visita, amb una durada aproximada de 3 hores, serà guiada, a peu i en autocar. Per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia a telèfon 93 462 40 00 (ext. 3039) o a l’adreça electrònica part.ciutadana@gra- menet.cat.

Exposició "art i guerra" al Museu
D’altra banda, el 22 de gener (19.00) , tindrà lloc al Museu Torre Balldovina la inauguració de l’exposició «Art i guerra. Destrucció, espoli i salvaguarda del patrimoni durant la Guerra Civil». Produïda pel Museu de Mataró, la mostra tracta dels efectes que va tenir la Guerra Civil espanyola sobre el patrimoni material, tant pel que fa a la destrucció i saqueig d’obres d’art com als intents de protegir els béns històrics i artístics dels efectes de la contesa bèl·lica.

El mateix dia (19.30), el catedràtic d’- Història Contemporània de la UB Joan Villarroya pronunciarà la conferència “El final de la Guerra a Santa Coloma”.

Afegeix el teu comentari