Registrat al Diari de Badalona

Santa Coloma enforteix les polítiques socials al pressupost del 2014

Guinart i Sánchez, ahir.
El govern colomenc congelarà l'IBI per l'any vinent
Les ordenances fiscals s'aprovaran de manera inicial dilluns vinent

22/10/13. Cohesió social, ocupació i reactivació econòmica i manteniment de l’espai públic. Aquests són els eixos principals de la proposta de pressupost per al 2014 que ahir van presentar el responsable de Participació, Siscu Sánchez (ICV-EUiA) i la responsable d’Hisenda, Lídia Guinart (PSC).

El pressupost per al 2014 de tots els organismes públics –Ajuntament, empreses públiques i patronats- és sensiblement inferior al d’aquest any. En concret, 102,83 milions d’euros, 5,5 milions menys que enguany, a causa, principalment, a la reducció de 10 milions del pressupost de Gramepark. No obstant, sí augmenta el pressupost de l’Ajuntament. Ho fa en 4 milions d’euros que es destinen a polítiques socials (augmenta un 4%), a la reactivació econòmica (es manté els 800.000 euros del Pla Local d’Ocupació) i al manteniment i la neteja de la via pública (on es destinaran més de 2 milions d’euros).

L’enfortiment d’aquestes polítiques es complementa amb la congelació de cinc impostos municipals, entre ells el que grava als habitatges, l’IBI i l’impost d’activitats. L’objectiu del govern, segons va explicar Ginart, és alleugerir el màxim possible la pressió fiscal de les famílies colomenques.

Les ordenances fiscals s’aprovaran de manera inicial al ple d’octubre, previst pel dilluns vinent. El pressupost del 2014 es votarà en un ple extraordinari el proper 18 de novembre. En el ple ordinari de desembre (16 de desembre) es farà l’aprovació definitiva.

Afegeix el teu comentari

Gaudí reneix al Museu de les Aigües