Registrat al Diari de Badalona

La ciutat es consolida com a ciutat universitària

Redacció - 27/08/2015
Alumnes de l'escola d'alimentació

Tres mil alumnes estudien al Campus de Torribera

Santa Coloma es consolida com la tercera ciutat universitària, després de Barcelona i Cerdanyola del Vallès. Al Campus de Torribera, enguany estudiaran al voltant de 3.000 alumnes. Són dades provisionals perquè continua oberta la matrícula per als 20 graus, postgraus i màsters que s’imparteixen a la ciutat. La fortalesa universitària va acompanyada d’una integració del campus, que dirigeix Màrius Rubiralta, a la vida ciutadana. Aquest extrem era una de les assignatures pendents, per part de la Universitat de Barcelona (UB) i l’Ajuntament de Santa Coloma. Els últims passos s’han donat aquesta primavera i es tiu amb la participació del Campus en els cursos i tallers de la Biblioteca del Fondo i en la quarta edició de Sabors del Món, que organitza Fondo Comerç cada any.
A més, s’han ampliat algunes aules de Torribera, que des de juliolcompta amb un laboratori de de- mostracions tecnològiques i d’in- vestigació culinària. Aquest compta amb tres impressores 3D aplicades a la gastronomia que són capaços, per exemple, de fer signatures amb xocolata.

Fusió universitària
Pas a pas, any a any, les aules colomenques s’han anat convertint en un referent no només català, sinó estatal. Torribera, propietat de la Diputació, reuneix avui al campus de l’Alimentació de la UB, la Universitad Nacional de Educación a Distancia (UNED) i el Centre del doctor Emili Mira i López (Parc Salut Mar). Torribera es completa amb la Fundació de l’Esperit Sant, com a hospital universitari. El Campus de l’alimentació es complementa amb la col·laboració d’altres facultats, en especial la de Farmàcia, responsable dels ensenyaments de grau de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments. També hi participen d’altres: en nutrició, Medicina; en dietètica, l’Escola Universitària d’Infermeria; en ciència dels aliments i nutrició, la Facultat de Biologia; en ciència i tecnologia dels aliments, la Facultat de Química; en l’àmbit de la cultura de l’alimentació i gastronòmica, la Facultat de Geografia i Història i l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme; en l’àmbit del comportament alimentari, la Facultat de Psicologia, i en l’organització i la gestió d’empreses alimentàries, la Facultat d’Economia i Empresa.

Afavorir l’ocupació
Pel que fa al model cal dir que els ensenyaments tenen un component pràctic; és a dir, molt lligat l’aplicació dels coneixements. Es tracta d’afavorir l’ocupació.
Abans de l’estiu, la UB va comptar amb cuiners de renom per al seu curs d’extensió universitària Cuina i Ciència. Van estar com a professors els colomencs Víctor Quintillà i Francesc Armengol, a més de Jordi Cruz, Ada parellada i els germans Josep i Jordi Roca.

Eines de prestigi
BULLIPÈDIA I ECOMETRÒPOLI

La biblioteca de la cuina anomenada Bullipèdia, creada pel prestigiós Ferran Adrià, té la seu al campus de Torribera. Es tracta d’una eina per a professionals que té la codificació de la cuina dels darrers 50 anys i que serveix per educar i inspirar als cuiners. També té la seu Ecometròpoli, un espai municipal de mil metres quadrats. El centre es dedica a fomentar els valors relacionats amb la natura i difondre la sostenibilitat de l’ecosistema del parc natural de la Serralada de Marina.

Afegeix el teu comentari