Registrat al Diari de Badalona

L’Esperit Sant atendrà els ‘pacients fràgils’ a casa seva o a les residències

Redacció - 10/01/2017
Personas grans de la Residència Ramon Berenguer van visitar la concorreguda Fira de Santa Llúcia, a Barcelona.

Els metges i infermers de l’Hospital de l’Esperit Sant es desplacen a les diferents residències assistides de la ciutat per tractar aquells pacients que necessiten atenció sanitària i que, d’una altra manera, haurien de visitar el servei d’urgències i, en molts casos, ingressar-hi.

El nou servei es diu Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHD) i el seu objectiu és evitar els inconvenients que suposa el trasllat a l’Hospital de les persones grans i en situació de salut fràgil. D’aquesta manera, s’afavoreix la recuperació del malalt en el seu entorn habitual, alhora que es millora l’atenció sanitària que se li dóna. Per aquest 2017, es preveu que 500 pacients siguin atesos per la UHD, 300 d’ells en domicilis i 200, en residències.

Set residències

La planificació del servei s’ha treballat de manera coordinada amb totes les residències implicades, adaptant-se a la forma de treballar de cadascuna d’elles i buscant el màxim benestar dels pacients. El projecte va arrencar al mes de juny d’enguany i s’ha anat desplegant durant aquests mesos fins a abastar tots els centres geriàtrics de la ciutat. Actualment, se’n poden beneficiar els 549 interns dels centres Ramon Berenguer, Olimpo, BET-SAN, Betània, OrBlanc, Santa Coloma i Montserrat Botey.

Afegeix el teu comentari