Registrat al Diari de Badalona

L’Ajuntament demana a TMB alternatives per minimitzar les conseqüències del tall de la L1

Redacció - 27/06/2019
Foto: archivo
Servei de metro suspès entre el 29 de juny i el 30 d’agost

Tal com vam avançar en la edició anterior, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) executarà aquest estiu una obra de renovació integral de la infraestructura a la línia 1 de metro, amb la modernització de més de 9 quilòmetres de vies, aparells i instal•lacions en el tram que va de l’estació de Clot a la de Baró de Viver.

L’obra consistirà en la renovació completa de 9.150 metres lineals de via simple, que actualment està muntada sobre balast i passarà a muntar-se sobre placa de formigó, per facilitar el manteniment futur, amb les fixacions i els drenatges corresponents. A més, se substituiran i ampliaran els aparells de via, es renovarà tota la senyalització ferroviària per accionar els aparells en les noves posicions i se’ls afegiran funcionalitats. En un tram de via pròxim a l’estació de Santa Coloma s’aplicaran mesures per reduir vibracions. El pressupost global ascendeix a 20 milions d’euros.

L’execució de tots aquests treballs és incompatible amb la circulació de trens, per això s’han concentrat en el mínim de temps, dos mesos, i s’han fet coincidir amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les afectacions. D’aquesta manera, el servei de metro a la línia 1 haurà de quedar suspès temporalment entre les estacions de Clot i Fondo (a Santa Coloma de Gramenet) entre el 29 de juny i el 30 d’agost, tots dos inclosos. La resta de la línia, entre Hospital de Bellvitge i Clot, funcionarà amb normalitat.

Alternatives de mobilitat
L’Ajuntament ha sol·licitat a TMB una sèrie de mesures complementàries a les adoptades per aquest organisme, per tal de minimitzar els problemes que es puguin originar per les obres de reforma de la línia 1 de metro entre les estacions del Clot i Fondo. Com a resultat d’una reunió mantinguda amb les coordinadores d’associacions de veïns (Confav i FAVGRAM), les peticions contemplen les següents mesures: que es faci una millora en la freqüència del pas de trens a la línia 9; que s’augmenti el servei d’autobusos llançadora entre les estacions del Clot i Sagrera, i entre El Clot i Fondo; que els vehicles autobusos que s’habiliten siguin petits (12 metres) per millorar la seva circulació per la ciutat i que TMB destini un equip de persones informadores en l’inici i final del tram d’obres afectat.

Afegeix el teu comentari