Registrat al Diari de Badalona

Juanmi Rando dóna la cara a l’europeu de Berlín

Bernat López
Juanmi Rando ha fet un bon europeu I Foto: Twitter.
Un setè lloc en 100 esquena i un rècord d'Espanya en el relleu 4x100, els resultats de Rando a Berlín.
El relleu masculí va competir a gran nivell, però va ser desqualificat a la final després de ser sisè.
La nota negativa per Rando va ser no classificar-se per la final del 50 esquena.

01/09/2014 – El nedador de Santa Coloma va marxar de la cita europea amb un setè lloc en 100 esquena i amb un rècord d’Espanya en el relleu 4x100.

La participació de Juanmi Rando al campionat d’Europa celebrat a Berlín es va saldar amb una nota més que positiva. El ‘capi’ es va fer notar al Velodrome de la capital alemanya, i es va colar entre els millors del continent en la seva prova estrella: els 100 metres esquena.

Juanmi Rando va debutar a l’europeu superant el heat de classificació del 100 esquena amb un registre de 54.99, passant a les semifinals amb el novè millor parcial.

A semis, el nedador colomenc va tocar la plataforma en quarta posició (54.80), millorant el registre aconseguit a la sèrie classificatòria i aconseguit el vuitè millor temps en el global de les dues semifinals.

En la lluita per les medalles, però, Rando va estar lluny de podi, tot i que va acabar en un meritori setè lloc (54.82). La bona actuació del nedador colomenc en el 100 esquena no es va poder repetir en la prova de 50 metres, on Rando va quedar fora de la final després de finalitzar en vuitè lloc la seva semifinal (25.40).

L’altra gran alegria que va experimentar el colomenc afincat al CN Sant Andreu es va donar en el relleu 4x100 lliure, prova compartida amb Markel Alberdi i els germans Ortiz Cañavate.

El relleu d’Espanya va dur a terme una gran sèrie de classificació per la final continental, accedint a la pugna per les medalles amb el sisè millor temps i establint un nou rècord d’Espanya de la disciplina (3:17.47).

El relleu espanyol també va donar la cara a la final, finalitzant la prova en sisè lloc (3:17.54), però els jutges van desqualificar a Rando i a la resta de nedadors després de completar un relleu de forma antireglamentària.

Tot i la desqualificació, Espanya va fer una gran final. Markel Alberdi va obrir foc aguantant el ritme dels millors (49.68), mentre que Bruno Ortiz (1:38.89) i Miguel Ortiz (2:28.57) també van estar a bon nivell. Juanmi Rando va tancar el relleu tocant la plataforma en sisena posició (3:17.54).

Afegeix el teu comentari