Registrat al Diari de Badalona

Aquest diumenge es commemora el Dia Internacional Contra l’Homofòbia al futbol

Redacció - 16/02/2017
Foto: Arxiu

Aquest diumenge, 19 de febrer, es commemora el Dia Internacional Contra l’Homofòbia al futbol, per aquest motiu, Santa Coloma ha convocat un partit amistós femení entre Catgas Energia i Panteres Grogues al Pallevó Nou, a les 7 de la tarda, amb l’objectiu de posar de manifest la necessitat d’eradicar la discriminació al món del futbol per raons d’identitat de gènere i orientació sexual.

A més, amb motiu d’aquesta celebració, també s’inclou un partit de Lliga de Primera Divisió sènior entre Catgas Energia i Palma Futsal a les 5 de la tarda d’aquest mateix diumenge, en el qual els jugadors participaran lluint a les seves sabatilles els cordons multicolors, s’instal·larà una pancarta contra l’homofòbia a l’esport i es sortejarà una samarreta de l’equip Catgas Energia, signada pels integrants del primer equip. Finalment aquesta jornada reivindicativa es tancarà amb el partit de lliga que enfrontarà a la Fundació Esportiva Grama i l’Arenys de Munt.

Els objectius d’aquestes iniciatives, impulsades pel consistori colomenc, són la transmissió de valors positius i educatius contra l’homofòbia a través de les entitats esportives i en particular la sensibilització de la societat a través d’una eina tan potent com és el futbol.

El Dia Internacional Contra l’Homofòbia al futbol se celebra el 19 de febrer, coincidint amb la data de naixement de la primera futbolista professional que va confessar la seva homosexualitat, Justin Fashanu, tot un símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI.

Afegeix el teu comentari